İzleyiciler

12 Nisan 2014 Cumartesi

Aşk Varoluş Halidir


Aşk ve Hüzün'den

Aşk; sadece bencilce sevişmekten ibaret değildir. Bu zaten  insanın doğası gereğidir. Fakat insanın aşkla kendi varlığını hissetmesi  ve bütün varlıklara karşı sorumluluk hissini duyması demektir.  

Aşk; bir kadının ve bir erkeğin bir nevi karşılıklı tapınma duygusu mudur...  Aşk; sadece maddeyle sınırlı mıdır... "Sana tapıyorum demek" hangi inancın, hangi  sevginin, hangi sevdanın gereğidir!.. 

Aşk belki de, evrendeki bütün varlıkları üstüste koyup, bütün değerlerin bir yekün içinde toplanması ve bu yekün içinde insanın kendini bulma duygusudur.

Aşk; ne hilebazlık, ne hokkabazlık, ne de sihirbazlık ve asla göz boyaması değildir. Aşk; sadece aklın baştan gitmesi, insanın sarhoş olma hali de değildir.

Aşk; aşk bir varolma bilincidir. Varlığını bütün varlıklara adama halidir. İyilik yapma duygusunun bütün evrene yayma halidir. Seven mutlu ve huzurlu bir insan, sevilen mutlu ve huzurlu salih bir kul olma halidir. 

Profösör

2 yorum:

pahalıgiysilerdeucuzbedenler dedi ki...

Aşk ; basit bir duygu halinden ibarettir . Önemli olan , sevgi .

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Her şeyin saf ve doğal halinin güzel olduğu gibi sşkın da saf ve doğal hali güzel, içten geldiği gibi.. ilk hissedilenler belki güzel olan, sonra hesaplar kitaplar giriyor işin içine..karamsarlık yapmıyayım belki bulurum uzun süren o aşk halini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...