İzleyiciler

25 Aralık 2015 Cuma

Fotoğrafların Düzeltilmesi


Zaman zaman sosyal medya sayfalarında imaj olarak kullanılan fotoğraflar çok özenle seçilse de, üzerinde arapça ibareler bulunuyor. arapça bilmeyenler bu fotoğrafları ters olarak yayınlayabiliyorlar. Oysa arapça bilseler veya arapça bilip de yazının düz mü, ters mi olduğuna bakarak dikkat etseler, fotoğraflar göreceği işlev bakımından ziyan edilmemiş olur. Arapça olsun, latince olsun, rusça ya da çince olsun, bir fotoğrafta yazı varsa azami dikkat sarfedilmeli ve en azından bir bilene sorarak bu metaryaller kullanılmalıdır.

Bu paylaşımda kullandığımız fotoğrafta bir kubbe, kubbenin üzerinde sanki "Hıra" dağından gelmiş güvercinler nasibini beklemekteler. Sadece bir hususu hatırlatmada fayda var; resim kullanırken fotoğrafa dikkat etmek lazım. Fotoğrafı çekenin, ya da kullananın alemdeki "Hüvellahü" hat yazısını ters değil de düz olarak koyulması gerekirdi. bu husus antanmış da olabilir. Ya da çekim doğru olsa da kullanım biçiminde veri yöneten arkadaş bunu düzelterek yani photoeditte transform, ters yüz ederek, facebooka koyup takipçileriyle paylaşabilirdi. Sanırım bu gözden kaçmıştır.

Alemde yazan arapça yazı anlam olarak "O Allah'tır" ibaresidir. Bu ibarenin ters yüzünden okunması demek, bu paylaşımı marka adına yapan kişinin  cehaletini, ya da dikkatsizliğini ortaya koymaktadır. Bu tür çalışmalar imaj yenilemek, itibar arttırmak için yapıldığından dikkat edilmesi markaya güveni ve sadakati arttırır. Aksi takdirde markanın imaj kaybına sebebiyet vermesi kaçınılmazdır.

Profösör

Not: Üstteki fotoğraf, alttaki fotoğrafın revize edilmiş şeklidir.  Fotoğraftaki arapça ibare de oknaklı hale getirilmiş, aynı zamanda şükür ve duadan sonra huzur kelimesinin yer alması uygun görülmüştür.  Alt fotoğraf çekiminden kaynaklanan kubbenin  ve dolayısıyla üstteki alemin yamukluğu açısal olarak dikhale getirilerek daha mehabetli bir görsellik elde edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu cuma tebriğindeki marka ismine görülen lüzum üzerine yer verilmemiştir. Umarımbu cuma gününde bir  faydamız dokunmuştur. Bil vesile biz de takipçilerimizin Cumasını tebrik ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...