İzleyiciler

19 Ocak 2016 Salı

CHP Liderini Değiştirmeli


CHP başta parti liderini değiştirmediği sürece yerinde sayacaktır. Hatta gelecek seçimlerde baraj altı kalabileceği de öne sürülmektedir. CHP sadece iç siyasette değil; aynı zamanda bölge ve dünya siyasetinde nerede durduğunu ve ne gibi vaatleri olduğunu da, inandırıcı bir şekilde propogandasını yapmak zorundadır. Yangına körükle gitmek, ve iktidarı yerden yere vurmak yerine bizzat kendini halkın yerine koyarak ve halka inerek tutarlı politika üretmek zorundadır. 

CHP lideri olarak halka ineceksin. Halk deyince kapısından girerken "selamün aleyküm" dilerek, ayakkabıları kapı eşiğinde çıkartarak onların fakirhanesine sıradan bir vatandaş gibi gireceksin. Örneğin Erzurum'un filanca köyünün filanca evinde misair olarak bulunacaksan, orda çaya şeker karıştırarak değil, onlar gibi çayı gıtlama içeceksin. Onlar "Nasılsın başkanım"? derseler, sen onlara "Ne olsun yigenim; iyilk sağlık" diye karşılık vereceksin. Sözün kısası onlar gibi olarak, onlar gibi davranarak ve onlar gibi hissederek onlarla hasbihal edeceksin. Ancak böylece anadolu insanının gönlüne girebilirsin.

CHP önce liderini değiştirmeli... Sonra kendisini yenilemeli... İş işten geçmemeli. Benden söylemesi...


Profösör

4 yorum:

Fidan Dinç dedi ki...

13 yıldır tek başına iktidar olan akp'nin her yaptığı doğru mu acaba? Yıllardır ülke idaresini tek başına elinde tutanların yanlışlarını ortaya koyan ve onlara da kendilerini düzeltmeleri gerektiğini söyleyen bir yazınız var mı? Yoksa eğer muhalefete nasihat verecek kadar adaletli bir yerde durmuyorsunuz demektir.

Profösör dedi ki...

Kalemderi @ Bir iktidarın her yaptığı doru olamaz. Mutlaka eleştirilecek yerleri vardır. Fakat yaptıklarıyla yapmadıkları karıştırılırsa içinden çıkmamız mümkün değldir. Dediğiniçqz gibi 13 yıldır bir iktidar var; fakat muhalefetten de iyi bir çalışma bekliyoruz. Eleştiriyi de önce kendimden başlarım ben. Genel olarak hizmet eden bir iktidara da avantaj veriyor seçmen. Herkesin iktidardan da, muhalefetten de beklentileri vardır. Söylediklermiz nasihatten çok sadece samimi tavsiyelerimizdir. (Bu arada hiçbir siyasi oluşumla seçmenliğimin dışında bir bağım yoktur.) Yazılarınızı takip ediyor ve takdir ediyorum. "muhalefete nasihat verecek kadar adaletli bir yerde durmuyorsunuz" sözünüze katılmam mümkün değil. Zamanla herşey yerini buluyor.

Fidan Dinç dedi ki...

Muhalefet bu 13 yıl içinde olanlardan iktidarın olduğundan fazla sorumlu değildir. İktidarı eleştiremeyenlerin muhalefete yüklenmesi de yalnızca taraftarlıktır benim açımdan, eleştiri değil.

Profösör dedi ki...

Kalemderi @ Muhalefetle ilgili yaptığım paylaşımı farklı fikirdeki arkadaşlarım da yapıyor. İktidarı da bir başka arkadaşım eleştiriyor. Ben de farklı platformlarda eleştirmişimdir. Madem ki iletişimciyiz şu kış gününde sokakta mahsur kalan bir vatandaşı hikaye etsek, bu bile bize yönötenleri eleştirmek anlamına gelir. Bura dolaylı bir üslub kullanma da denir. Onları madde medde de söyleyebilirim. Ne varki kurumsallık anlamında bütün partilerin eksiklikleri var. Hepsi iyi olsunlar centilmence yarışsınlar. Bunu isteriz. Sonuta yapıcı olmak lazım. Farklı fikirler bizim zenginliğimizdir. Siyasi görüşümü de saklamıyorum. Samimi olduğunuzu biliyorm; uyarılarınızı da dikkate alıyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...