İzleyiciler

12 Ocak 2016 Salı

Devir Değişti!..


Talebe hocanın peşinden gideceği yerde, "Eşek sıpanın arkasından gider" atasözünü haklı çıkartacak bir ironiyle hoca talebenin peşinden gidiyor. Allah hepimize akıl fikir versin... 
Cumhuriyet öncesi mahalle mektebine gidilirdi. Mektebe başlayacak çocuk hocaya götürülürdü. Çocuğun velisi "Hocam bu tıfıl size teslim; eti senin kemiği benim" derdi. Orada bütün çocuklara milli değerler öğretilirdi. Yaramazlık yapan değneyi yer, suç işleyen talebenin huzurunda falakalya yatırılırdı. 
O zamanlarda ne şahsiyetler yetişti. Bunları yadsıyamayız. Milli mücadeleye katılan, Çanakkale'de destan yazan bıyığı yeni terlemiş kızanlar, nice gençler tarihe geçti. Milli ruh olmasa, İslami bir terbiye görülmese yedi düvele karşı savaş verilebilir miydi!..
Profösör

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Taleb etme konusunda ne güzel dedınız. eskıden Talep edilirdi sımdı ıse anneler babalar çocukları ıstemedıgı halde okusun dıye arkalarından ıttırıyorlar. Insan emek harcamadığı seye halıyle daha az değer verıyor. Yenı neslı aslında ben cok merak edıyorum sonuç nasıl olacak?

Profösör dedi ki...

Bize Her Yer Okul @ İslama hep birlikte ne kadar sarılırsak o kadar kurtuluşa ereriz. En başta okumak ve Din-i mübini İslam'i hamqkkıyla temsiy etmektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...