İzleyiciler

14 Ocak 2016 Perşembe

Karakalem Resim


En güzel kıyafetleri üzerinize giyseniz, gözlerinizin bir bakışıyla yaptığı etkiyi karşınızdakien gösteremezsiniz. En güzel sözleri söyleseniz, gözlerinizle verdiğiniz ifadeyi gönüllere işleyemezsiniz. Gözler insan vücudunun bir parçası olsa da, ruhunuzu kalpten gelen bir ışıltıyla etrafımıza yansıtabiliriz. Gözler kalpten gelen ve yine kalbe giden en güzel bakışların sonsuzluk ifadesidir. Kalpten gelen sevgi dolu, şefkat dolu bir bakış, merhamet duygularımızın harekete geçmesidir. bir anlık tatlı bir bakış bir ömre bedeldir.

Profösör
...
Not: Ben karakalem çalışmalarını da severim. İlk yazı yazmaya ve ilk resim yapmaya başlayan masum çocukların ilk heyecanı kadar değerlidir karakalem resimler.

4 yorum:

Deniz dedi ki...

Bir anlık tatlı bir bakış bir ömre bedel.... Ne güzel dediniz. Özellikle 3 yas altı çocuklarda be bebeklerin gözlerinde bır Işık vardır bilmem farkettiniz mi? Gözler öyle bir organ ki ruhumuzun Duygularımızın aynası sanki. Karakalem çalışmaları hep başka biryerlere götürmüştür beni.

Profösör dedi ki...

Bize Her Yer Okul@ Bebeklerin ve çocukların bakışlarındaki ışıltı onların masuliyetini yansıtır bence. Masumiyet Rabbanidir. Normalde insan beşer olduğuna göre günahkardır. Ancak bu günahkarlığı akil ve baliğ olmasıyla amel defterinde yerini alır. O halde masum bir çocuqğun yansıttığı değer, bir nevi akil baliğ olan bir insandan beklentimizdir. Ne kadar şuur içinde İslam'ı yaşarsa insan o derece masubiyetle hidayet bulur ve gözlerinin ışıltısı derunidir, hem de yüzündeki nuru secdeye vardığı ve yüz sürdüğü seccadesindendir.

Adsız dedi ki...

Sadece gözler değil, gülen bir yüzle tamamlandığında bir anlamı oluyor bence. Asık suratla dolaşan insanlardan hoşlanmıyorum.
Dün markette küçücük bir kızla erkek çocuğunun oynadıklarını gördüm. Ben de ona gülünce dedesinin arkasına saklandı. Fakat yine oradan bakıp gülüyor. :)
Öyle etkilenmişim ki hafızaya atmışım. Rüyamda bile gördüm o kızı.

Profösör dedi ki...

yolcu@ Bir insanın lokal olarak sadece gözü bir şey ifade edebilir belki ama yüz bir bütün olarak çok şey ifade eder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...