İzleyiciler

13 Ocak 2016 Çarşamba

Sultanahmet'teki Terör Üzerine

İstanbul'un göbeğinde ve özellikle turistlerin en yoğun olduğu semt olan Sultanahmat'te İşid menfur bir terör eylemi gerçekleştirdi. Terör eylemleri Türkiye'de yapılıyorsa eğer, Türkiye'nin bekasına yapılan bir eylem olarak görmek gerekir. Bu terör eylemlerini iyi tanımak ve bütün ayrıntılarıyla bilerek devlet ve millet olarak tayakkuz halinde olmamız gerekir. En önemli mesele terör eylemleri gerçekleştiğinde basınımız da meseleleri kamplaşma ve kutuplaşma üzerinden değil de, kuşbakışı  daha üst tepeden, gerçekçi ve objektif olarak bakması gerekir. Bilerek ya da bilmeyerek iç ve dış güçlerin amaçları doğrultusunda yayın tuzağına düşmemelidirler. Ne yazık ki toplumumuz  karşıt  politik kampanyalarla birbirini suçladıkça  milli meselelerde birlik ruhunu oluşturamıyoruz. Daha da vahimi birbirimizi tehdit olarak görüyoruz.
Bugün ülkemizde dış gözlemcilerden meded uman akademisyenler, devlete karşı deklarasyon yayınlayabiliyorlar. Muhalifliklerini akademik ve  politik mücadeleleriyle değil, şer güçlerin parelelinde bir duruş göstererek milletin değerlerini de saldırmayı kendilerine biçilen bir misyon olarak görebiliyor. Bu kesim gayrimeşru bir yönetimin demokratik dışı bir yöntemle işbaşına gelmesini istemeleridir. 

Milli değerleri şahsi menfaatlerinin önünde tutan milletimiz, ülkemizin içinde bulunan  virüsleri öyle ya da böye temezleyecektir. Terör belasını ve toplumsal ayrışmayı birlikte ortadan kaldırmak varken, iki karşıt politik kamplaşma ve kutuplaşma böyle devam ederse, devlet refleksi doğal olarak hiç bir tölerans göstermeyecektir. Son zamanlarda güvenlik güçlerinin güneydoğuda PKK ile mücadelesi ve sonuçları buna işarettir. Birbirine tezat iki renk vardır. Biri ak, diğeri siyahtır. Ak hiçbir zaman siyahlaşmak istemeyecektir. Buna karşın siyah da aka yönelik  karalamalarını ısrarla  sürdürmek isteyecektir. Tez elden yeni bir anayasa yapımı için kollar sıvanmalıdır. Bütün siyasi partiler bir araya gelmek zorundadırlar. Yeni bir yüzyılın kaderi yeni yapılacak anayasayla çizilecektir.

Profösör

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...